Weranika (fishtour) wrote,
Weranika
fishtour

Адным кайзершмаррэнам сыт не будзеш :)

Збіраю калекцыю арыгінальных сняданкаў.
Пасля кайзершмаррэна (з тварагом ці без) - лепшае адкрыццё і, навата, троху ў тым жа стылі - іспанскі заварны пірог.
тут - раз, тут - два, тры і г.д. Спасылак на яго процьма. Кажуць, досыць папулярны ў Гішпаніі.
"Госьці - гэта Альмойшавена. Альмойшавена - гэта госьці."
Заварное цеста робіцца на алеі, а не на сметанковым масле. І гэта плюс.

Цеста:
Мука — 130 г
Алей — 100 мл
Вада — 200 мл
Яйкі — 4 шт
Цукар (на пасыпку) — 50-100 г ці болей на свой смак
Цынамон - 1-2 г.л.
Ваніль

Працэс - па любой спасылцы - тыц

ырфдщмПершае - алей любы, акрамя, напрыклад, аліўкавага. У аліўкавага смак вельмі насычаны. Бярэм без смаку. Дома быў толькі аліўкавы.
Спачатку наважвалася ехаць дабываць кунжутны ці вінаградных костак.
Але, заходжу ў краму, а там - бабруйскі сланечнікавы рафініраваны кашэрны "Шалом". :)

...і танней за кунжутнае тысяч на 70 ці нават усе 100 :). І пірог не проста іспанскі, а, кажуць, - сефардскіх габрэяў. З кашэрным алеем традыцыйна атрымалася.



Другое - пірог у працэсе прыгатавання падымаецца не раўнамерна і становіцца троху на скуру шарпея падобны. Калі не праводзіць такіх прамых асацыяцый, то выглядае арыгінальна.
almojshavena

Здымак не мой, але было тое ж самае. :)
Смачна есці!
Tags: Cмачна
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 2 comments